nalleja ympärilläin

nalleja ympärilläin

perjantai 29. heinäkuuta 2011

Keräily- ja antiikkimessuilta löydettyä

Eilen esittelemästäni langoista Jasmin- lanka on päässyt jo virkkuukoukun syövereihin. Saa nähdä miksi de lopulta valmistuu, sillä jo nyt suunnityelmat on muuttuneet pari kertaa. Alkuperäisestä mallista ollaan jo aika kaukana. Esittelen teille, kunhan projekti on valmis.


Vanhat tekstiilit ovat todella kauniita. Onneksi niitä arvostetaan nykyään ja niiden malleja tehdään myös nykyaikana. Esittelen pari ostosta Keräily- ja antiikkimessuilta Kajaanista viime syksyltä. (Liina tuli mieleeni, kun Anneli oli  tehnyt sängynpeitteen kangasta ja pitsiä yhdistäen.) Pöytäliina on valmistettu lakanakankaasta sekä pitsit on virkattu käsin. Tuosta pitsikuviosta tulee mieleen hämähäkit. Joitakin lankoja on rispaantunut reunoista, mutta pienellä siistimisellä nekin saa pois. Pitsikuvio kiertää liinan reunoissa ja keskellä. Tämä on minulla yleensä juhlaliinana. Säilyttelen pahvirullalle käärittynä.


Ostin samalta myyjältä vielä kaksi kirjailtua liinaa. Yksi niistä on vilahtanut jo aiemmin senkin päällä. Liinojen yhteishinta oli 35e. Hän halusi vain pääästä itse tekemistään tekstiileistä eroon. Ihana vanha ihminen oli myyjänä. Hän jopa näytti, missä hänellä on tullut pitsiä virkatessa virhe. No, minua pienet kauneusvirheet ei häiritse. Niitä löytyy omasta kropastakin aika monta: =D))

Samaisena kertana löytyi Nuutajärven lasitehtaan
juomalaseja täysi pakkaus.
Samanlaisia laseja oli lapsuuden kodissani ja
siksi ne varmaan silmiin osuikin.
Tuo pakkauslaatikko on jo
taideteos sinänsä. Pakkaus oli 15e
Vanhoissa tavaroissa minua kiehtoo se, että niillä on jo oma tarina takanaan. Nuo juomalasit tuovat mieleen monet lapsuuteni juhlat. Sillä juhlissa meillä oli samanlaiset juomalasit esillä.

Oikein hyvää perjantaipäivää jokaiselle!

3 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Upea on juhlaliinasi ja arvokas , noiden pitsien ansioista !

Sinulla taitaa olla joku kuudesaisti löytää noita ihanai juttuja.
Mukavaa viikonloppua :)

Anneli kirjoitti...

En ole tekstityyliä muuttanut... kumma juttu :))
Oikein mukavaa viikonloppua sinullekin, vaikka ilman nettiäkin :D

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä oletkin löytänyt kauniin liinan. Mukavaa, että liina on löytänyt kodin jossa sitä arvostetaan!
Ja nuo lasit on myös oikea aarre.
Sulla on paljon kaikkea kivaa täällä blogissasi. t. anki silmukkaketjua-blogista