nalleja ympärilläin

nalleja ympärilläin

sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Kyllä vanhalle vielä käyttöä on

Aivan uskomattoman ihanaa viikonloppua saimme taas sään puolesta viettää. Aurinko lämmitti päivällä niin, että lämpötila kohosi vielä yli+15 asteen. Pyykit sai kuivattaa ulkona narulla ja mikä mukavinta sai nauttia vielä avojaloin olosta. En ole vielä käyttänyt kuin lenkkareissa sukkia. Se aiheuttaa työkavereissa kummastusta,  mutta sukat ahdistaa minua. Ne ei ole vaan mukavan tuntuiset. Villasukat voin laitttaa kotona jalkaani joskus jalkojen ollessa levottomat.

Tällaisen lehtisen kaivoin matkalaukkuni kätköistä (käsityölehtiä säilytän vanhoissa matkalaukuissa).
Tilasi tämän itselleni 1980-luvun alkupuolella. Harrastin silloin kirjoneuleiden neulomista ja tästä islantilaisia malleja sisältävästä vihkosesta neuloin useammankin puseron. Harmi ettei puseroista yksikään ole enää itsellä, sillä olen antanut niitä eteenpäin. Ne kun kestävätkin pitkään. Kannen pusero on lapsuuden ystävälläni.

Syy esille kaivamiseen on, että tunikan etukappaletta neuloessani huomasin/ muistin miten mukavaa useammalla langalla neulominen ja kirjoneulominen onkaan. Katselin jo kaapin lankoja sillä silmällä, mutta tietenkään tuon puikkokoon nelipuolosen  lankoja ei montaa kerää ole jemmassa. Kai se pitää taas lankahyllyillä piipahtaa kauppareissulla. Se, kun on minulle niin vastenmielistä. :))

Yksi pusero kirjoneulehurahduksen aikaiselta kaudelta on tallella, nimittäin Revontulipusero
Tämän neuloin muistaakseni Suuri käsityökerhon -lehdestä. Neule on mulle aika reilun kokoinen, mutta aika monena talvena se on kovilla pakkasilla lämmittänyt päälläni.
Nyt nostin sen vaatehuoneen hyllyltä ulos päiväksi tuulettumaaan. Täytyy vielä höyrytellä ja laittaa eteisen kaapin hyllylle odottamaan viilentyneitä iltoja. Sitten tämä "neulerouva" saa taas lämmittää minun väsyneitä hartioitani.


HUOMENNA SITÄ TAAS ALOITAMME UUDEN VIIKON.
OIKEIN MUKAVAA VIIKKOA JOKAISELLE!

UUSI VIIKKO --UUDET KUJEET

4 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Huilittu on täälläkin. Mutta vielä olisi voinut viikonloppua jatkaa, vapaiden pariss :D

Tuo lehden kannessa oleva neule on todella kaunis, ja nuo väritkin on niin rauhalliset.

Mukavaa ja erityisesti rauhallista viikkoa sinulle !

eikku kirjoitti...

Minäkin neuloin itselleni joskus 80-luvulla tuontapaisen puseron. Se oli todella rakas, mutta annoin sen myös eteenpäin, kun jostain syystä en siihen enää mahtunut.....:-)
Hyvää työviikkoa sinulle!

Riitta kirjoitti...

Minä myös neuloin paljon 80-90 luvun aikoihin , ja samaa harmittelen itsekin, että on tullut laitettua kaikki kiertoon!
Mukavaa viikon aloitusta sinulle ♥

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Nuo kirjoneuleet ovat niin kauniinnäköisiäkin, mutta tosiaan lämpimiä. Minä kun olen "kuumaveristä sorttia", kuten jälkikasvukin, kirjoneuleille löytyy harmittavan vähän käyttöä. Takin sijastahan ne kyllä kävisivät, mutta kun puuttuu sitten tuulenpitävyyttä...
Mutta upeita ovat kyllä, kuten tuo revontulipuserosi.