nalleja ympärilläin

nalleja ympärilläin

lauantai 14. tammikuuta 2012

Vaihteeksi ruokaa

Tervehdys blogivierailijani!

Työ ja sen tuomat jutut ovat vieneet tällä viikolla puhdin niin, että edes blogipäivityksiin saatikka vierailuihin muiden blogeihin, ei ole intoa riittänyt. Käsitöiden tekokin on ollut eri töiden pyörittelyä käsissä. Keskittyminen yhteen juttuun ei ole innostanut.

Syksyllä ilmojen viiletessä nostin pihalta kukkia kuistieteiseen ja siellä yhteen nurkkaan lattialle, vähän kuin talvehtimaan. Kaksi ruukkua tunnistin sipulikasveiksi, mutta kovin oli reppanat kuivuudesta kärsineet ja mietin ruukkujen tyhjennystä. Tyhjentäminen jäi ja niinpä ruukut olivat pelargoniaruukkujen alla unohduksissa.
Tänään eteisestä viimeisiä jouluhommia poistaessani ja pelargoniaani tutkiessani huomasin ihmeen. A-haa!,....
minun rupsahtaneet kukkani olivatkin viime kevään Sinililjani nyt kasvattavat pikkuhiljaa varttaan.
 Siispä......
TALVI ON KOHTA OHI JA SEN JÄLKEEN KEVÄT TULEE PIKKUHILJAA.


Kirjastosta oli lainassa joulunpyhien aikana Karpin keittokirja. Sieltä löytyi seuraava kalaruokaohje. Tästähän tuli tietenkin sitten perheeni herkkua.

TIIKERILOHI
- LOHIFILE
-SINIHOMEJUUSTOA
-MERISUOLAA
-VALKOPIPPURIA

LEIKKAA LOHIFILEESEEN LIHAPUOLELLE VIILTOJA N. KAHDEN SENTIN VÄLEIN.
PANE FILE VOIDELTUUN VUOKAAN.
MAUSTA SUOLALLA JA VALKOPIPPURILLA.
TÄYTÄ VIILLOT SINIHOMEJUUSTOLLA.
Paista +200* n. 40min., eli kunnes liha irtoaa nahasta ja kalan pinta on kevyesti ruskistunut.


TÄSSÄ VIELÄ KARPIN ATERIAKIRJASSA OLLUT KUVA RUUASTA.
Meillä tätä syödään keitettyjen lanttukuutioiden ja salaatin kanssa ja ON HYVÄÄ.

Nyt siis tällainen postaus vaihteeksi...
ilman käsitöitä....


OIKEIN MUKAVAA VIIKONLOPUN JATKOA TEILLE JOKAISELLE
JA
KIITOS VIERAILUISTANNE JA KOMMENTEISTANNE!

12 kommenttia:

sirkkis kirjoitti...

Minäkin olen tuota tehnyt ja on hyvää. Lisäkkeenä olen tehnyt lanttu-selleri-porkkana muusin. On meidän lempparia.

eikku kirjoitti...

Herkullisen näköistä! Pitää lainata tuo kirja, kun tässä taas pitäisi aloittaa karppaus tosissaan!

Täti Sininen kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! Tuota pitää kyllä kokeilla. Minulla onkin lohifilepala pakasteessa.
Mukavaa sunnuntaipäivän jatkoa!

Daisy kirjoitti...

Ihanat nuo vihreät piipat:)
Kevättä kohti ollaan menossa.

Sartsa kirjoitti...

No miä aattelin, että oot virkannu jotain ruokaa. :D

Tuulikki kirjoitti...

Minä olen kyllä laittanut moneen ruokaan sinihomejuustoa, nyt laitan sitten loheenkin. Näyttää hyvältä.

Lammas kirjoitti...

Herkullisen näköistä ruokaa!

Riitta Sinikka kirjoitti...

Kaikkea hyvää Sinulle!!

mate kirjoitti...

Tulipa keväinen olo noista sinililjojen "piikeistä" :)

Anneli kirjoitti...

Tuo kuulostaa kyllä tosi herkulliselta !
Nyt toivon sinulle oikein paljon voimia tulevaan viikkoon.
Olet ajatuksissani.

Smirgeline kirjoitti...

Talvi on tosiaan kohta ohi ja saat sinililjasi maahan.
Hyvännäköistä lohiruokaa.

Hilkka kirjoitti...

Olen myös karppaaja ollut vuoden päivät! Tuo Tiikerilohi on yksi suosikkini. Laitan siihen kaveriksi joskus parsakaalta paistumaan. Uunissa paistettu lohi on hyvää myös fileen pinta voideltuna pestolla, päälle voi laittaa vielä pinjan siemeniä.