nalleja ympärilläin

nalleja ympärilläin

sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Haaste vastaanotettu

HYVÄÄ SUNNUNTAI-ILTAPÄIVÄÄ!
Syyskuu on viilettänyt hurjaa vauhtia kohden loppuaan. Oudolta tuntuu ajatus, että ensi viikolla käännytään jo lokakuulle. Onneksi meitä on hellitty lämpimillä säillä ja vesisade on ollut vähän loitommalla. 

Käsitöissä sain vihdoinkin valmiiksi rästineuleen. Langankulutustalkoissani keväällä aloitin neulomaan nukelle mekkoa, mutta vaikka ohjeen mukaan sitä neuloskelin tuli minulle aavistus että nuken päälle se on turhan iso. Tämän oivalluksen tehtyäni neule siirtyikin oitis syrjään. Mekon teko into siis laantui kerralla ja tuli uudet suunnitelmat. Nyt tauon jälkeen otin neuleen käsiini ja sain kuin sain valmiiksi.

Lähisuvussa ei ole yhtään pikkuneitosta jolle mekko mahtuisi, mutta tarjottelen tätä töissä jollekin. Että jospa käyttäjä löytyisi.

Lankana on Novitan Wool ja malli on aiempien vuosien Novita- lehdestä. ruustarha.blogspot.fi ja sieltä blogiystäväni ma-te oli muistanut minua haasteella.
Liebster award- haaste on tarkoitettu pienille blogeille joissa lukijamäärät ovat alle 200. Tällä tavoin pyritään lisäämään pienten blogien tunnettavuutta.

Kiitos ma-te!

Tässäpä ovat ma-ten minulle laatimat kysymykset. Huomasin, että näihin vastaaminen oli ihan mukavaa, sillä vastauksiin piti ihan paneutua kunnolla.


1. Mikä on paras vuodenaika?
- Lempivuodenaikaa minulle ei löydy, sillä jokaiselle niistä on omat kivat piirteensä. Väriloistonsa puolesta syksy on se joka piristää mieltä. Kaikki  lempparivärit esiintyy syksyisessä luonnossa. Keväällä taas heräävä luonto ilahduttaa suuresti. Talven pakkanen ja kesän kuumuus taas eivät ole niitä mukavia juttuja.

2. Tykkäätkö lumi- vai vesisateesta
-molemmista
 Syksyn ensimmäiset lumihiutaleet saavat hymyn huulille, mutta talven kuluessa lumisade kyllästyttää. Vesisade ei estä yleensä lenkkeilyä ja ulkoiluani, mutta siinäkin liika on joskus liikaa.

3. Mitä teet kesälomalla?
- Lomien aikana rentoudun. En ole matkustelijatyyppiä, mutta lasten nyt asuessa etelä- Suomessa on vierailut heidän luonaan tulleet lomaohjelmaan.
Nyt odotan kolmen viikon kuluttua olevaa syyslomaa.

4. Leivotko ja mitä?
- Olen nykyään laiska leipoja. Yleensä leivon sämpylöitä tai pellillisen jotakin piirakkaa. Aiemmin leivoin jopa ruisleipää ja rieskaa. Karjalanpiirakat ja kuhmolaisten herkut rönttöset olen myös joskus opetellut leipomaan.

5. Osaatko virkata tai kutoa (neuloa)?
- Osaan molemmat. Nyt on neulominen ykkössijalla, mutta kyllä muutaman kerran vuodessa jotakin syntyy myös virkaten.
6. Käytkö kirppiksillä?
- Tykkään kirppiksillä kiertelystä. Vieraalla paikkakunnalla pyrin käymään paikallisella kirppiksellä. Onneksi nykyään osaa olla jo harkitsevampi ostojen suhteen.

7. Mustikka,  mansikka vai puolukka?
- Kaikki maistuu. Niitä tulee myös syötyä talven aikana runsaasti.

8. Teetkö syksyllä mehut ja hillot?
- Hilloja ja mehuja en tee lainkaan. Niiden säilyttämiseen ei ole hyvää paikkaa. Marjat pakastan ja puolukat survon ja osittain pakastan kokonaisina.

9. Teetkö sudokuja ja onnistutko?
- Sudokuja tein viimeksi kesällä. Voi sitä onnistumisen riemua, kun saa joskus ruudukon täytettyä kokonaan ja vielä oikein.

10. Ootko maalannut posliinia?
- Ensin ajattelin, että en, mutta olenhan minä yhdessä koulutuksessa maalannut mukiin koristelun.

11. Mikä on tärkeintä elämässä juuri nyt ?
- Terveys ja siitä huolehtiminen.
Tärkeää on myös huomata omien lasten selviäminen elämän myrskyissä.


Tässä siis vastaukset ma-ten esittämiin kysymyksiin.
En haasta ketään vastaamaan kysymyksiin, mutta jos haluat niin ota haaste vastaan. Vastaa, vaikkapa ma-te:n laatimiin kysymyksin!MUKAVAA ALKAVAA VIIKKOA TEILLE KAIKILLE!

4 kommenttia:

sirkkis kirjoitti...

Oli mukava lukea sinun vastauksia, hauska tutustua♥

kosotäti kirjoitti...

Ihana mekko ja hyvät vastaukset :)

ma-te kirjoitti...

Onpa nätti mekko ☺
Kiitos kun otit haasteen, oli mukava lukea vastauksesi ja muodostaa Sinusta mielikuva ☺
Mukavaa alkanutta viikkoa Sinulle Ellu ♫~♥

Rantapuikko kirjoitti...

Kyllä varmasti kauniille mekolle käyttäjä löytyy =))